Търговия с всички финансови инструменти през един акаунт

Платформата се разработва от позиционираната в България компания Jarvis Edge и ще стартира до няколко месеца

Софтуерното блокчейн решение Jarvis Exchange, което ще обедини всички финансови инструменти и приложения в една единна платформа, ще заработи до няколко месеца. Това обявиха от позиционираната в България компания Jarvis Edge. 

Идеята на този своеобразен портфейл е да улесни потребителите в търговията с фиат, крипто, акции, търговия с валута и CFD и широка гама Dapps. Платформата се очаква да заработи през първото тримесечие на 2019 г. По информация на компанията, която обяви своето ICO преди броени дни, продуктът им е революционен. 

Проблемът с централизираните приложения

„Една от най-често срещаните критики по адрес на централизирания обмен, е липсата на контрол над  средствата (заедно с тяхната безопасност). Съществуват и други, по-идеологически критики, като наклонност към цензура. Но за мен има още един проблем: преживяването на потребителя в централизирана екосистема е бедствие. Потребителското преживяване в децентрализираните приложения е много лошо, но това може да се промени. Вековната централизирана екосистема обаче не може“, коментира Паскал Таларида, CEO на Jarvis. 

„Централизирането изисква различен профил за всяко приложение. Независимо колко high-tech са тези предложения, те не кореспондират помежду си: липсва оперативна съвместимост. Не можем да купуваме акции, предлагани на Robinhood, от сметка на Revolut; нито можем да използваме кредит, за да купим телевизор от Amazon през Зопа; нито да залагате футболни мачове с Betclick от Coinbase. Тези приложения дават голяма стойност на потребителите си и никой никога няма да критикува потребителското преживяване при тях. Но тъй като те изискват множество сметки и не могат да комуникират помежду си, целият потребителски опит е лош. Невъзможно е да си представим едно централизирано приложение, обединяващо всички ценни предложения на тези приложения. Очаква се тази ситуация никога да не се промени. Нещата биха били различни, ако тези приложения бяха децентрализирани“, допълва още той.

Решението – Jarvis Exchange

Децентрализираният подход предполага, че екосистемата е изградена около потребителя. В този случай би било възможно гореспоменатите приложения да споделят една и съща потребителска сметка, така че потребителите да имат достъп до услугите на тези големи приложения, от една платформа и един депозит.  „Както може би сте разбрали, това е, което изграждаме с Jarvis: гръбнак, който позволява на приложения и dapps, местни и външни услуги да бъдат достъпни и оперативно съвместими чрез един единствен акаунт: вашия портфейл. Така получавате свой собствен децентрализиран финансов хъб, използвайки рамката на Jarvis. Тази рамка  позволява да управлението на активи по централизиран или децентрализиран начин, за да имат потребителите достъп до търговията с фиат, крипто, акции, търговия с валута и CFD и широка гама DApps. Активите могат да се използват като средство за размяна, плащане или като обезпечение и могат да бъдат отпускани на заем или да бъдат взети назаем“, обяснява г-н Таларида.

Jarvis е предназначен да осигури преживяване, от което всеки може да извлече полза. Включва AI с умения за разговор, откъдето произлиза и името Jarvis. Този изкуствен интелект може да не допусне потребителите да правят грешки, да отговаря на въпросите им, да им помага да вземат по-добри решения и да ги улесни по време на използването на платформата.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: финансови инструменти | блокчейн | Jarvis | Джарвис | е-портфейл | Jarvis Exchange