Токът на УМБАЛ „Пловдив“ няма да бъде спрян

Министерство на здравеопазването изплати задълженията на дружеството към търговеца на ток

Снимка: Pixabay
16:32 04.07.2018

Електрозахранването на УМБАЛ „Пловдив“ няма да бъде спряно, след като Министерство на здравеопазването изплати задълженията на дружеството към търговеца на ток.

Ресорното ведомство е изплатило изравнителна субсидия за вече извършена дейност за април и май 2018 г. и авансова субсидия за спешна помощ за юни 2018 г., във връзка с договор за финансиране по реда на Методиката за субсидиране на лечебните заведения през 2018 г.

По информация на Ръководството на болницата е постигната договореност с фирмата, търговец на електроенергия, лечебното заведение да преведе част от дължимата сума след получаване на субсидията от Министерството на здравеопазването. Остатъкът от задължението на лечебното заведение към EVN ще бъде изплатен в края на месец юли – след като болницата получи средства от НЗОК по договор за извършените дейности.

Припомняме, че по-рано днес в УМБАЛ „Пловдив“ АД е получено писмо от доставчик на свободния пазар на електроенергия за преустановяване на захранването на 09.07.2018 г., поради неразплатени задължения.  Доставчикът е поискал и от „Елекроразпределение Юг“ (EVN) захранването с електроенергия на болницата да бъде преустановено от 09.07.2018 г.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ток | болница | задължения | Пловдив | EVN | Министерство на здравеопазването | умбал

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини