Toyota има не просто екип, а семейство

Компанията е една от най-йерархичните в бранша, но това е плюс за нея

Toyota е очевиден избор както за всеки утвърден специалист от автомобилния бранш, така и за желаещите да направят първите си стъпки в сферата. Компанията предлага както бонуси и облаги за служителите си, така и силно мотивиращи условия за работа, които водят до кариерното и личностно израстване на членовете на екипа.

„Toyota е по-йерархична, отколкото другите автопроизводители, с които работя – екипът много внимава какво искат големите шефове“, коментира Джейсън Ланкастър, служител на компания дилър на Toyota и редактор в сайта TundraHeadquarters.com. Той добавя, че компанията е много отдадена на това да развива служителите си. „Имам чувството, че те наистина искат всеки, който работи за тях, да расте и да си намери ниша. Много компании (включително повечето автопроизводители) искат техните служители да се развиват само ако има бизнес полза от това“, смята още Ланкастър.

Самите служители в Toyota също оценяват високо близостта на компанията и факта, че имат привилегията да са в екипа й. „Обичам я, ние сме като семейство. Приказно преживяване, но имайте предвид, че ще имате много конкуренция, когато кандидатствате за работа тук“, коментира един от работниците на фирмата. Като основни преимущества на работата си той посочва възможността да се среща с много хора, игрите, които се организират за екипа, както и концертните билети, които компанията осигурява на служителите си.

Друг член на голямото семейство на Toyota коментира престоя си в компанията така: „Въпреки че това е първият случай да работя в обслужващия сектор на автомобилната индустрия, се наслаждавам много на работата. Получавам голям опит, от който да се уча“. Готовността на компанията да дава поле за развитие и трупане на нов опит на служителите си е основната причина, поради която работниците се чувстват част от един наистина успешен екип. Друга причина е и наистина приятелската обстановка, която е култивирана. „Работи се доста, но се чувства като семейство“, коментира инженер на оборудването на Toyota.

Автопроизводителят обаче не разчита единствено на хармоничната си атмосфера и на това да дава поле за развитие на служителите си. Компанията предлага и редица придобивки като допълнително здравно осигуряване и корпоративни партньорства, чрез които служителите да си купуват билети за културни събития, мобилни телефони и компютри с отстъпка.

Като цяло работата в автопроизводството никога не е била и няма да бъде лека, но Toyota си има своите силни страни, с които привлича и задържа кадри, които правят нейния екип наистина успешен. Това си личи и по заключението на Джейсън Ланкастър за компанията: „Според мен членовете на екипа на Toyota изглеждат по-критично мислещи и умни, отколкото при конкуренцията. Причината е икономическа – фирмата е изключително печеливша от десетилетия и има възможност да привлича най-талантливите, предлагайки най-добрата комбинация от облаги и екстри за екипа си“.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работа | служители | Toyota | Тойота | Успешният екип

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини