Традиционните хлябове в различни държави по света (снимки)

Хлябът се смята за свещена храна, която трябва да присъства на всяка маса

Снимка: Pixabay

Знаете ли, че съществуват над 100 000 вида хляб. В различни култури и религии той е символ на различни неща и е на особена почит. Хлябът се смята за свещена храна, която трябва да присъства на всяка маса. Каним ви на една кулинарна обиколка из различни страни по света, за да ви запознаем с традиционни хлябове на различни народи:

 

1. Пао де куежо, Бразилия


Тези очарователни малки кифли със сирене могат да се намерят в цяла Бразилия и в няколко други страни от Южна Америка. Изработени от тапиока или царевично брашно. Те са без глутен.

 

2. Пейн де Манеж, Квебек


Този обикновен бял хляб е френско-канадски и всъщност е известен още като хляб на фермера. Може да бъде направен само с брашно, вода и мая, но най-добрите версии се намазняват със свинска мас.

 

3. Нан, Индия


Ще откриете този печен хляб в цяла Югоизточна Азия. Напоследък видяхме редица рецепти за пълнене на нан, така че не се ограничавайте да слагате в него каквото обичате.

 

4. Брецел, Германия


Това са малки гевречета в различни тестени формички, които могат да задоволят всеки вкус. Едрата сол, с която се поръсват, ги прави изключително вкусни.

 

5. Чалла, еврейски хляб


Този плетен яйчен хляб традиционно се сервира в събота и по време на празниците, за да отпразнува мана, паднала от небето, която да нахрани евреите по време на тяхното изселване от Египет.

 

6. Пан, Мексико


Сладкият яйчен хляб обикновено е с анасон и е украсен. Сервира се в деня на мъртвите.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: снимки | държави | foodpanda | традиционни хлябове

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини