Ципрас: Гърция има силни аргументи в полза на „Турски поток”

Той говори пред ТАСС само ден преди срещата си с Владимир Путин

Снимка: БТА

Гърция има силни аргументи в полза на „Турски поток” и води разговори на европейско ниво. Това каза днес гръцкият премиер Алексис Ципрас в интервю за ТАСС, в навечерието на срещата си с руския президент Владимир Путин.

„Вярвам, че аргументите ни са силни, имаме постоянство и търпение и мисля, че може да имаме положителни резултати в бъдеще”, каза той.

Според него Атина, заедно с други европейски държави, се придържа към убеждението, че Европейският съюз в рамките на многовековната енергийна политика трябва да си сътрудничи с Руската федерация по проекта за газопровода „Турски поток”, който според Гърция трябва да стане не само „Турски поток” но и европейския.

Министър-председателят подчерта, че енергийното сътрудничество е много важна област в гръцко-руските отношения. "Оценяваме, че Русия е важен партньор в енергийния сектор, защото има богати енергийни източници", каза Ципрас.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Русия | среща | Владимир Путин | Турски поток | Алексис Ципрас