Училище в Берковица е с номинация за архитектурна награда (галерия)

Модерният център за обучение бе открит през юли 2018 г.

Снимка: WhATA

Центърът по природни науки и предприемачество на първо основно училище „Никола Вапцаров” е номиниран за годишна архитектурна награда, съобщиха от общината в Берковица. Номинациите се правят от платформата за архитектурна критика и публицистика WhATA, а победителите се определят с онлайн гласуване.


Берковското училище е номинирано в категорията „Нормалност на годината – малките добри изключения, които се надяваме да станат норма”.


Модерният център за обучение бе открит през юли м.г., пише Kmeta.bg.  В него е създадена необичайна учебна среда, която се доближава до реалния живот. В нея изобилстват компютри, има лабораторен остров, аквариум, терариум, кътове за отдих. Чиновете са заменени с модулни маси, които лесно могат да променят формата си или да бъдат прибирани в шкафове, за да освободят място за игра. 


Черна дъска няма, а да се пише и рисува може по стените, обработени със специална боя. В междучасията децата могат да сядат на меки възглавници или да се люлеят на люлки.


Такава среда създава възможност за обсъждане на идеи, творчество, креативност. Тя е създадена с финансовата помощ на фондация „Америка за България”, общината и дарители. С концерти и благотворителни прояви и учениците събираха пари за създаването й.


За берковското училище от бъдещето може да се гласува онлайн до 31 януари т.г. Победителите ще бъдат обявени на 15 февруари.

У нас архитектурната награда за добри изключения се връчва от 2010 година.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: награда | училище | Берковица | архитектура