Веригата хотели Radisson има нов собственик

Тази година китайската HNA възнамерява да се раздели с хотелски активи на стойност 17 млрд. долара

19:00 10.08.2018

Китайският конгломерат HNA Tourism Group се споразумя с друга китайската компания - Jin Jiang International Holdings Co., за продажбата на веригата хотели Radisson.

Първоначално Jin Jiang ще купи 51.15% от акциите на Radisson на цена от 3.87 долара за брой, а след това още 18.5% от капитала, като цената още не е известна. След това консорциумът ще бъде задължен да направи търгово предложение към останалите инвеститори за техните акции в дружеството, чиито ценни книжа се търгуват на регулиран пазар. Сделката е предмет на одобрение от регулаторите.

В резултат на сделката Jin Jiang ще получи контрол над всички хотелски марки Radisson - Radisson, Radisson Blu, Park Inn и Country Inn & Suites. Според изданието Hotels, Radisson Group притежава или е оператор на 1151 хотела по света със 179 379 стаи. 

HNA придоби Radisson през 2016 г. След като дълговете на HNA достигнаха 94 млрд. долара, заради мащабно изкупуване на активи по целия свят, компанията практически бе национализирана и принудена да продава активи. Тази година компанията възнамерява да се раздели с хотелски активи на стойност 17 млрд. долара.

Jin Jiang се занимава предимно с хотелско управление и инвестиции, туристически услуги, транспорт и логистика.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: продажба | активи | собственик | китайска компания | Radisson | HNA Tourism Group | Jin Jiang International Holdings

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини