VW разгръща плановете си електрическа мобилност

Гигантът строи завод за електромобили в Китай

Снимка: Pixabay
18:10 22.10.2018
Грандиозните планове на VW в сферата на електрическата мобилност придобиват по-осезаеми очертания. Автомобилният гигант е стартирал изграждането на първата си фабрика за масово производство на електромобили в Антин, Китай. 

Производственият център се намира на около 30 км от Шанхай и се очаква да заработи през 2020 г. Влезе ли в експлоатация, фабриката няма да прави нищо друго, освен изцяло електрически превозни средства. 

Там ще се произвеждат е-коли на базатан на платформата MEB (Modular Electric Drive Kit) на компанията. Очаква се, първият автомобил, който ще излезе от завода, да е SUV.  

Фабриката ще покрива „най-високите съвременни стандарти“ на автоматизация, като в нея ще бъдат въведени 1400 робота, обясняват от VW. Използвайки технологии с минимални емисии и ниска консумация на енергия и вода, тя ще е щадяща и за околната среда като цяло. 

Това няма да е първата фабрика за електромобили на VW. Производството започва в Германия, а скоро предстои откриването на завод и на още едно място в Китай – във Фошан. 

Очаква се обаче, че именно Шанхай ще се превърне в хъб в сферата на електрическата активност. Тъкмо там Tesla позиционира своята Гигафабрика. Така два международни гиганта застават в центъра на региона, в който има и множество местни играчи. Прогнозите са, че районът ще се превърне в огнище за индустрията, особено когато Китай започна да допуска чуждестранни компании. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: електромобили | Volkswagen | vw | Шанхай | електрически автомобили | завод в Китай

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини