7 задължителни за посещаване места във Виетнам

Страната има да предложи както красива природа, така и древна архитектура

Снимка: Pixabay
Виетнам е едно от туристическите съкровища на Югоизточна Азия, тъй като той е идеална дестинация за хора, които искат да имат значимо културно разнообразяване. Страната предлага безброй екзотични дестинации – от плажове, джунгли и планини до оживени градове.

Без значение дали целта на пътуването е разширяване на познанията по история, приключение в джунглата или просто бягство от всекидневния начин на живот, Виетнам има какво да предложи на веки. Ето и кои са седемте задължителни за посещаване места във Виетнам, които ще оставят дълготрайни спомени:

1. Заливът Ха Лонг


Заливът Ха Лонг, който фигурира в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, е най-посещаваната дестинация от туристите във Виетнам. На стотиците красиви малки острови в района има много какво да се види и изследва.

 2. Делтата на Меконг


Делтата на река Меконг е комбинация от остров, блато и река, разположени в югозападната част на Виетнам. Там ще откриете дома на плаващите пазари и на селищата, заобиколени от оризови насаждения.

3. Sa Pa


В Северозападен Виетнам, близо до границата с Китай, е планинското градче, наречено Sa Pa. Най-доброто време да посетите тази прекрасна част на страната е между март и май или  между септември и ноември, тъй като тогава е идеалният момент да видите красотата на множеството зелени поля и цветята по тях. През есента времето също е много хубаво и позволява приятно пътуване в района.

4. Хюе


Точно в центъра на Виетнам се намира старата столица на страната (от 1802 до 1945 г.) – Хюе. Разположен на брега на Парфюмената река, градът има много какво да предложи на туристите, като 7 императорски гробници и древните Империалистичен град и Забранен град.

5. Ханой


Стигнете ли до Ханой, кипящата съвременна столица на Виетнам, започнете посещението си от езерото Hoàn Kiếm. Разполагащ с древна архитектура и културни влияния от Югоизточна Азия, Китай, САЩ и Франция, Ханой няма да остави незадоволен апетита за разнообразие.

6. Hội An


Градчето Hội An, което също влиза в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, е скромно древно селище, разположено на централното крайбрежие на Виетнам. С вълнуваща традиционна култура и историческа архитектура, мястото е много красиво. Старата част на градчето радва посетителите с невероятно улички със стари японски, виетнамски, френски и китайски сгради, превърнати в барове, ресторанти, галерии и магазини.

7. Хошимин


Хошимин, познат и със старото си име Сайгон, се намира в Южен Виетнам и се смята за най-известния град в страната. Пълен с компании, Хошимин е шумен, гъстонаселен и горещ. И той обаче предлага вълнуващи преживявания.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: туризъм | Виетнам | забележителности | любопитно | задължителни за посещаване места

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини