Здравка Русева е новият председател на УС на „Инвестбанк”

Тя има над 35 години опит в банковия сектор

Здравка Русева е избрана за председател на Управителния съвет (УС) на „Инвестбанк”. Тя е член на УС и изпълнителен директор в компанията. Русева заема поста на Пламен Милков, който вече не е в ръководството. Промените в устава на УС са вписани в Търговския регистър на 2 октомври 2018 г.

Здравка Русева е повече от 35 години работи в банковия сектор, като започва кариерата си като банков счетоводител, заема позиция главен експерт „ИТ“, експерт в дирекция „Контрол на кредитния риск“ и началник отдел „Анализ и управление на риска“ в Банка ДСК. От 2003 г. последователно ръководи няколко управления в МКБ „Юнионбанк“ – „Управление на риска“, „Финансова отчетност“, „Операции“. Тя е магистър по икономическа информатика от Икономически университет – гр. Варна.

Русева  е присъединява към екипа на „Инвестбанк” в края на 2013 г. като Директор дирекция „Анализ и одобрение на кредити“, впоследствие оглавява и дирекция „Управление на риска“. На по-късен етап ръководи дирекция „Операции и нормативни регулации“, а през 2014 г. е избрана за Член на Управителния съвет. През 2016 г. става и изпълнителен директор на компанията.

От дружеството добавят, че Русева е завършила е редица курсове в областта на кредитирането, управлението на риска, европейските платежни инструменти, МСФО, мениджмънт и бизнес развитие, управление на промяната и лидерство. Има опит във внедряването на банков софтуер, разработва и прилага редица правила и методики, свързани с банковата дейност. Владее английски език.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Инвестбанк | изпълнителен директор | пост | биография | здравка русева | председател на управителния съвет

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини