Желязков: Най-важното за 2019 г. е подвижният състав в БДЖ да бъде ремонтиран

Ще се обсъждат идеи дали да се купува нов подвижен състав или да се взима на лизинг или под наем

11:41 08.01.2019
В БДЖ се започна от главата – бе сменено ръководството на Холдинга, а от вчера БДЖ „Пътнически превози“ е с нов управител. Нито един от проблемите в БДЖ не може да бъде решен веднага. Това заяви транспортният министър Росен Желязков в студиото на БНТ. Той акцентира върху това, че трябва да се вземе решение дали да се инвестира огромна сума в нов подвижен състав или да се вземе пример от западните страни, които взимат под наем или на лизинг. „Тоест краткосрочните задачи да се решават с по-малко ресурс“, коментира министърът.

Желязков акцентира върху най-важното за 2019 г. – да бъде ремонтиран наличният състав от машини и да бъде гарантиран графикът. 

„Важно е да се осигури ремонтната дейност – нещо, което не е направено през последните 2 години“, уточни Росен Желязков. Той заяви, че е даден срок до юни тази година, за да бъде подобрена билетоиздаващата система. 

„Нямаше добра реализация на обществени поръчки, имаше и спрени такива. Договорът на БДЖ и държавата е до 2024 г. и трябва да се фокусираме в краткосрочните задачи“, допълни транспортния министър. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | транспорт | ремонт | Владимир Владимиров | оставки | Росен Желязков | Велик Занчев

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини