Зукърбърг започва дискусии за бъдещето на технологиите

Това е част от новогодишното му обещание

Главният изпълнителен директор на Facebook Inc Марк Зукърбърг обяви, че ще инициира серия от публични дискусии за бъдещето на технологиите в обществото като част от личното му предизвикателство тази година.

Зукърбърг даде гласност на плана си в профила си в социалната мрежа, като част от предизвикателствата, които сам си поставя в началото на всяка година. В миналото те са включвали лични цели като изучаване на мандарин и четене на две книги за месец.

"На всеки няколко седмици ще говоря с лидери, експерти и хора от нашата общност от различни области и ще опитам различни формати, за да запазя интереса. Всички тези дискусии ще бъдат публични, или на моите страници във Facebook и Instagram, или в други мрежи", написа Зукърбърг в поста си.
Репутацията на Facebook пострада значително миналата година от скандал с данни на милиони потребители, свързан с британска фирма за политически консултации, припомня Ройтерс.

Миналата година Зукърбърг заяви, че ще разреши много от проблемите на Facebook, като използването на платформата за реч на омразата, разпространяването на дезинформация и политическа намеса.

Като част от тези усилия мрежата засили усилията си за проверка на фактите, свали подозрителни страници и акаунти, подобри своите системи за идентифициране на фалшиви акаунти. Въпреки това тя все още е изправена пред критики от страна на регулаторите и законодателите, че не е направила достатъчно за защита на данните на потребителите и че дава достъп до тях на трети страни с търговски цели.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: технологии | facebook | Марк Зукърбърг | бъдеще | дискусии

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини