Amazon поглежда към самоуправляващите се автомобили

Гигантът инвестира в стартъпа Aurora

Снимка: БТА
Гигантът в електронната търговия Amazon инвестира в стартиращата компания Aurora, занимаваща се със самоуправляващи се превозни средства, и една от високо ценените в Силициевата долина.  

Aurora се занимава с разработването на технологии за захранване на напълно автономни превозни средства. А стъпката на Amazon е ясен знак, че гигантът няма намерение да пропусне  вълната иновации в тази област,  която има потенциала да донесе промяна в бизнеса и обществото. 

„Автономната технология има потенциала да помогне за това работата на нашите служители и партньори да стане по-сигурна и по-продуктивна“, заяви Amazon в изявление, цитирано от CNN. 

Amazon е един от няколкото инвеститори, в това число фирмата за рисков капитал Sequoia, както  и Lightspeed Venture Partners и Shell Ventures, които участваха в кръга на финансиране, събрал над 530 млн. долара. Размерът на инвестицията на Amazon не се съобщава.

След набраното ново финансиране Aurora вече се оценява на над 2.5 млрд. долара. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Amazon | иновации | автономни автомобили | самоуправляващи се автомобили | Aurora

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини