Американските индекси се оцветиха в зелено

А на Стария континент мечките надвиха биковете и водещите индекси записаха загуби

Снимка: БТА
Вчерашната серия приключи изпрати повечето американски индекси на зелена територия. Индустриалният Dow Jones записа минимално повишение от 0.01 на сто до 27222 пункта, докато S&P 500 и NASDAQ нараснаха със съответно 0.36 и 0.27 на сто до 2995 и 8207 пункта. По-рано през деня социалното министерство на САЩ обяви, че седмичните молби за помощи при безработица се е повишил през миналата седмица на фона на сигнали за забавяне на икономическата активност. Заявленията са нараснали с 8000 до 216 хил., оправдавайки очакванията на анализатори. Сред корпоративните акценти отново беше Netflix, чийто отчет разочарова инвеститорите със спада на абонатите. Акциите на технологичния гигант се сринаха с над 10%. 

На Стария континент мечките надвиха биковете и водещите индекси записаха загуби. Немският бенчмарк DAX се раздели с 0.92% до 12227 пункта, британският FTSE – с 0.56% до 7493 пункта, а френският САС – с 0.38 на сто до 5550. На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 2.029% и 2.564%. На петролните пазари цената на американския лек суров петрол се понижи с 1.63% до 55.65 долара на барел, а тази на сорта Брент – с 1.75% до 62.50 долара. Златото продължава да поскъпва: в края на деня то се търгуваше с 1.36% повече до 1445 долара за тройунция, а среброто – с 2.28% до 16.32 долара.                                                                                                                                         
Акценти днес

Финансови отчети – Q2, 2019 

Сезонът на финансовите отчети на публичните компании навлиза в разгара си и в последния работен ден за седмицата корпоративните си данни ще публикуват компании като American Express, BlackRock и Schlumberger преди старта на търговията днес. 

Инструмент на фокус

UnitedHealth – Дневна

Акциите на United Health продължават движението си във възходящ канал, като малко след като доближиха горната му граница, вчера се отдалечиха от нея. Възможно е спадът да продължи и през идните дни, което отново може да се използва за покупка със средносрочна цел около максимума от края на миналата година при 287 долара на акция и за такава с краткосрочен характер до достигане на стойностите при горната граница.

EUR/CHF – Дневна  

Валутната двойка прави опити за изкачване над низходящата тренд линия от последните месеци, като се забелязва формирана подкрепа около 1,1070-1,1060. Спад под 1,1050 ще даде сигнал за възстановяване на низходящото движение и вход в къси позиции. Скоро ще стане ясно дали ще се осъществи друг сценарий при изкачване над 50-дневната средна, което би могло да бъде достатъчно силен импулс за обръщане на посоката. 

Oil UK – Дневна 

Вчера европейският бенчмарк затвърди пробива си на подкрепата на Фибоначи при 38,20% и само за кратко се понижи под границата на формирания възходящ канал. При спад под 61 долара ще може да се говори за потенциално понижение и под психологическите 60, което би обърнало тренда. Изкачване над 64 долара над подкрепата на Фибоначи ще даде предпоставки за покупка с цел 68 долара. И в двата сценария е удачно да се предвидят краткосрочни позиции и да се разглеждат часови графики за максимално прецизиране.  

NASDAQ – Дневна 

Технологичният бенчмарк отстъпи леко след достигнатия максимум преди дни, но все още е над 8200 пункта. Движението му е в рамките на възходящ канал и към момента котировките остават над 50-дневната средна ЕМА. Индикаторът Стохастик излиза от зона на прекупен пазар и очакваме краткосрочно понижение, което да бъде ограничено от пълзящата средна и което да се използва за покупка със средносрочен характер.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: европа | борса | акции | търговия | САЩ | индекс

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини