Ананиев обяви търга за новата детска болница

Строителството на лечебното заведеие трябва да се вмести в рамките на 95.4 млн. лв.

Обществената поръчка за изграждането на Национална многопрофилна детска болница в София е стартирана. съобщиха от здравното министерство. Днес здравният министър Кирил Ананиев е подписал решението за откриване на процедурата, обявиха от ведомството.

Крайният срок за подаване на оферти в деловодството на здравното министерство е 20 август 2019 г.  Отварянето на постъпилите предложения ще се състои на следващия ден.

Очакванията на Министерството на здравеопазването са през есента да бъде избран изпълнител и да започне реалното изграждане на детската болница. Срокът за изпълнението на обществената поръчка е 42 месеца от подписване на договора с избрания кандидат.

Предвиденият максимален финансов ресурс на възложителя за изпълнение на всички компоненти в обществената поръчка възлиза на 95.4 млн. лв. с ДДС.

От здравното министерство припомнят, че поради значимостта и мащаба на проекта, в началото на месец юни т.г. ведомството е изпратило подготвените документи за обществената поръчка на Агенцията за обществени поръчки (АОП) за осъществяване на предварителен контрол. До поръчката се стигна след работата на две работни групи, в които беше включен максимално широк кръг от експерти и професионалисти от всички области на медицината.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: търг | обществена поръчка | МЗ | Кирил Ананиев | детска болница

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини