Apple мести част от производството си от Китай

Компанията смята, че е станала твърде зависима от китайското производство

Apple Inc е поискала от основните си доставчици да оценят последствията от разходи, свързани с преместването на 15% до 30% от производствения й капацитет от Китай към Югоизточна Азия, тъй като компанията се подготвя за преструктуриране на веригата си за доставки, според информация на Nikkei Asian Review.

Искането на Apple е резултат от разширяващия се търговски спор между Китай и САЩ, но постигането на споразумение в преговорите между двете държави няма да доведе до промяна в решението на компанията, твърди Nikkei, цитирайки множество източници.

Производителят на iPhone е решил, че рисковете от силна зависимост от производството в Китай са твърде големи и дори нарастват.

Ключови асемблери на iPhone като Foxconn, Pegatron Corp, Wistron Corp, главният производител на MacBook Quanta Computer Inc, производителят на iPad Compal Electronics Inc и производителите на AirPods Inventec Corp, Luxshare-ICT и Goertek правят оценки за преместването на производството извън Китай, предаде Nikkei.

Разглежданите страни са Мексико, Индия, Виетнам, Индонезия и Малайзия. Индия и Виетнам са сред фаворитите за смартфоните, твърди Nikkei, цитирайки анонимни източници.

Apple все още не е коментирала информацията официално.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | Китай | производство | смартфони | търговска война | зависимост

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини