Apple отмъкна един от топ специалистите на Google

Иън Гудфелоу е един от най-големите умове в областта на изкуствения интелект в Google

11:44 05.04.2019
Иън Гудфелоу, един от най-големите умове в сферата на изкуствения интелект (AI) в Google, се присъединява към екипа на Apple, съобщава CNBC. Експертът сам е съобщил новината, обновявайки профила си в LinkedIn, според който от март той вече е на новата позиция. 

Стъпката идва на фона на усилията на Apple да напредне в сферата, за да подплати софтуера и хардуера си с новата технология. Миналата година компанията привлече Джон Джианандреа, ръководител на звеното за AI и търсене на Google. 

Сега Гудфелоу ще оглави екип за машинно обучени в звеното Special Project Group. Това подразделение на Apple се занимава освен с функции като FaceID и Siri, и с разработки в сферата на автономните системи за шофиране. Любопитно е, че наскоро в групата за безпилотни технологии бяха извършени поредица от съкращения.

Говорител на Google потвърди информацията за оттеглянето на своя кадър. Apple обаче отказа да коментира. Самият Гудфелоу не е отговорил на искането за коментар.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | apple | изкуствен интелект | AI | Иън Гуудфелоу

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини