Apple предлага на хакери $1 млн. да открият слабости в iPhone

Това е рекордна награда, предлагана досега от компанията

Снимка: Pixabay
07:18 09.08.2019
Apple Inc предлага на специалисти по киберсигурност до 1 милион долара, за да открият недостатъци в iPhone. Това е най-голямата награда, предлагана от компания за защита срещу хакери, в момент на нарастваща загриженост за правителствените пробиви в мобилните устройства на дисиденти, журналисти и защитници на правата на човека.

За разлика от други доставчици на технологии, Apple преди това предлагаше награди само на поканени изследователи, които се опитваха да намерят недостатъци в нейните телефони и облачни архиви.

На годишната конференция за сигурност Black Hat в Лас Вегас в четвъртък компанията заяви, че ще отвори процеса за всички изследователи, ще добави софтуер за Mac и други цели и ще предложи редица награди за най-значимите открития.

Наградата от 1 милион долара ще се прилага само за отдалечен достъп до ядрото на iPhone без никакви действия от страна на потребителя на телефона. Предишната най-висока награда, предлагана от Apple, беше 200 000 долара за приятелски съобщения за грешки, които след това могат да бъдат коригирани с актуализации на софтуера и да не оставят устройствата изложени на престъпници или шпиони.

Apple предприема други стъпки за улесняване на изследванията, включително предлага модифициран телефон, при който някои мерки за сигурност са деактивирани. Основен компонент на нарушенията са програми, които се възползват от иначе неизвестни недостатъци в телефоните, техния софтуер или инсталирани приложения.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: iPhone | софтуер | награда | киберсигурност | хардуер | Apple Inc | недостатъци

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини