Apple пусна актуализация за бъга във FaceTime

Той позволяваше на потребителите да подслушват

Снимка: Pixabay
Apple е коригирала бъга в приложението в FaceTime, който позволяваше на хората да подслушват групови видео разговори. Актуализациите на софтуера - iOS 12.1.4 и macOS Mojave 10.14.3 - бяха пуснати за iPhone, iPad и Mac компютри снощи, девет дни след като стана ясно за грешката, която позволява да чувате човека, на когото звъните през апликацията, дори ако той не е приел разговора.

В някои случаи бъгът може да покаже видео на живо от другия човек, ако натисне бутона за сила на звука, за да отхвърлят обаждането.

Apple съобщи още, че ще компенсира 14-годишния Грант Томпсън и неговото семейство, които разкриха грешката. Компанията, която не е разкри каква ще бъде компенсацията, заяви, че ще допринесе финансово за образованието на младежа.

Докато разследвала грешката, Apple открила и друг проблем със сигурността, свързан с Live Photos във FaceTime. Компанията не уточни какъв е бъгът или как работи, но новите актуализации поправят и този проблем. Междувременно Apple изключи използването на LivePhotos във FaceTime на устройства, които все още не са актуализирани.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | софтуер | приложение | ъпдейт | актуализация | FaceTime | бъга

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини