Apple трябва да казва, ако актуализациите влияят върху здравето на iPhone

Такъв ангажимент е поела компанията във Великобритания

Снимка: Pixabay
Apple е обещала да предупреждава собствениците на iPhone, ако съществува вероятност софтуерна актуализация да забави устройството или да повлияе на живота на батерията, предава BBC. 

Органът за конкуренция и пазари (CMA) в Обединеното кралство изрази опасения през 2017 г., че хората не са си дали сметка, че актуализацията на операционната система може да повлияе на работата на телефона. Мнозина са се втурнали да ремонтират устройствата си или да заменят батерии, без това да е било необходимо. 

Сега компанията е поела ангажимент пред британския регулатор да уточнява, ако в бъдеще актуализациите причиняват забавяне или влияят на живота на батерията. В противен случай може да бъде подведена под съдебна отговорност. 

Подписването на ангажимента ще доведе до по-голяма прозрачност, смятат от CMA. „За да се гарантира спазването на законодателството за защита на потребителите, Apple официално се съгласи да подобри информацията, която предоставя на хората за здравето на батериите на техните телефони и за влиянието на софтуера върху на производителността на техните телефони“, се казва в съобщение на уебсайта на CMA.

Apple е отказала коментар за BBC, а от информацията не става ясно дали компанията ще се ангажира с предоставянето на акуратна информация за потребителите и извън Великобритания.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | iPhone | батерия | забавяне | ъпдейт | производителност | софтуерна актуализация | инфромация

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини