Автомобилни гиганти поставят 400 зарядни станции в Европа

Ionity е съвместно предприятие на Volkswagen, BMW, Daimler и Ford

Снимка: Ionity
13:40 21.03.2019
Ionity, европейското съвместно предприятие на Volkswagen, BMW, Daimler и Ford, е на път да инсталира 400 зарядни станции за електрически автомобили в Европа до края на 2020 г. и има планове за още.

Компанията, която все още не е печеливша, има за цел да инсталира 400 станции за зареждане до края на следващата година, като всяка от тях има около 6 отделни места за зареждане. Досега тя е инсталирала 63 станции, а още 52 са в процес на изграждане.

Групата е специализирана в станции за ултрабързо зареждане по европейските магистрали, като цели да се справи с въпроса за зареждането, който заедно с цената на електрическите коли все още се разглежда като причина, поради която търсенето досега е било по-слабо.

Конкуренцията в инфраструктурата за зареждане на електрически превозни средства, където играчите варират от петролни компании и инженерни конгломерати до фирми за комунални услуги и производители на автомобили, ще нарасне още през следващите години.

По-рано тази година Shell придоби американските компании Greenlots след придобиването на NewMotion през 2017 г., което нареди петролната група като един от най-големите играчи в тази област.

Международната агенция по енергетика изчислява, че броят на електрическите автомобили по пътищата ще се увеличи до 125 милиона до 2030 г., което ще увеличи търсенето на зарядни станции. По данни на МАЕ има почти 3 милиона частни зарядни устройства в домовете и на работните места и около 430 000 обществени зарядни станции.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: BMW | Volkswagen | Ford | зарядни станции | Daimler | електрически автомобили | Ionity

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ