Българчета се завърнаха с 4 медала от олимпиада по информатика в Баку

Учениците са от различни гимназии в страната

Снимка: МОН
11:19 11.08.2019
Българският отбор се завръща с четири медала от Международната олимпиада по информатика, която се проведе в Баку, Азербайджан. Те спечелиха един златен, два сребърни и един бронзов медал, съобщиха от Министерството на образованието, цитирани от bTV.

Златният медал е за Радослав Димитров, ученик в 12 кл. в математическата гимназия „Акад. Кирил Попов“ Пловдив. Сребърните отличия завоюваха Александър Кръстев (12 кл. в математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ Варна) и Мартин Копчев (9 кл. в природо-математическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ Габрово). Виктор Кожухаров от математическа гимназия „Баба Тонка“ в Русе спечели бронзов медал.

Ръководители на българските състезатели са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика на БАН и Антон Шиков от Ямбол.

Общо 327 ученици от 87 държави участват в олимпиадата. България се нарежда на 10-то място по точки и медали. От МОН уточняват, че това е най-доброто постижение за страната през последните 5 години.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Олимпиада | медали | Баку | информатика

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини