Българска фирма доставя сървъри на ЦЕРН

Компанията работи с научната организация от 2012 г.

Снимка: ЦЕРН
Българската компания „Перси“ ООД доставя сървъри, работни станции и дискови масиви на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН). От там обясняват, че фирмата работи с научната организация от 2012 г., преборвайки конкуренцията от цяла Европа.

Управителят на българското дружество Александър Соломахин обяснява, че изборът на ЦЕРН е паднал върху тях след маркетингово проучване с десет страници въпроси, на които  е трябвало да се отговори. "След като преценят, че компанията отговаря на техните критерии, я канят да участва в конкурса. Пускат се около стотина такива проучвания, одобряват се 40-50 за оферти, 15-20 оферират, а една или две получават поръчка. Интересното е, че те купуват по тотална цена на притежание за 3 години - включва цената на техниката, транспорта, консумацията на електричество, плюс цената на резервните части, които гарантират определен срок за обслужване", каза Соломахин.

Компанията „Перси“ има собствен бранд за компютърни и сървърни конфигурации с висока производителност. Фирмата е на пазара повече от 29 години.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: наука | ЦЕРН | сървъри | Перси | Persy

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини