БДЖ започна реалните тестове на новата система за билети

Поради тестовете временно е преустановено издаването на запазени места от всички гари

БДЖ вече тества новата резервационна система за билети, която трябваше да заработи в началото на месеца. Поради тестовете обаче временно е преустановено издаването на запазените места от всички гари за бързите влакове, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от дружеството.

При извършваните проби в тестова среда не е съществувал проблем, но при работа в реална среда е блокирала възможността за издаване на запазени места за влаковете, които вече са били отворени за предварителна продажба на билети и резервации.До пълното отстраняване на проблема няма да се издават запазени места и за влаковете със задължителна резервация, пишат още от БДЖ.

Припомняме, че през март от „Холдинг БДЖ“ заявиха, че онлайн системата за билети на БДЖ ще заработи напълно до 30 юни. В момента тя също работи, но в ограничен вид.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | влак | билетна система | онлайн билети

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини