Безос показа апарат за кацане на Луната

Той може да отведе астронавти там още през 2024 г.

Снимка: Twitter
Джеф Безос – милиардерът, който стои зад гиганта Amazon и космическата комания Blue Origin, показа пред журналисти в чертвъртък прототип на апарат за кацане на Луната. „Време е да се върнем на Луната и този път да останем“, каза той, цитиран от CNBC. 

Прототипът се казва Blue Moon и е предназначен да транспортира товар от няколко тона до земния спътник. Става дума за превозни средства и друга апаратура, с които да се започне изграждането на инфраструктура за база на Луната.

Безос определя Луната като своеобразен подарък. От там например може да се произвеждат необходими за човечеството ресурси, при това много по-лесно заради по-ниската гравитация. Не е случайно, че все повече визионери говорят за възобновяване на опитите за стъпване и изграждане на база там.

По друмите на Безос Blue Moon може да кацне на Луната през 2024 г., каквито цели по-рано обяви и вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс. 

Работата по апарата е започнала преди три години. А самата Blue Origin съществува вече две десетилетия. Ежегнодно Безос инвестира по над 1 млрд. долара в космическата си компания от продажбата на акции в Amazon. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Луна | Джеф Безос | Blue Origin | апарат | лунен апарат | кацане на Луната

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини