БФБ вече работи с новата търговска платформа T7

Българската борса замени използваната от 2008 г. германска система Xetra

Снимка: БФБ
13:16 24.06.2019
Българската фондова борса (БФБ) от днес работи с търговската платформа T7 на Deutsche Börse, заменяйки използваната досега Xetra. Новата система ще намали забавянето в търговията. В допълнение, международните участници, които вече са свързани с Т7, могат да постигнат по-ниски разходи за развитие и поддръжка, ако имат експозиция на българския капиталов пазар.

„На базата на досегашния ни положителен опит с Xetra гледаме на T7 като на устойчива и надеждна система, която отваря нови възможности за растеж на Българската фондова борса”, коментира Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ. „С Т7 разширяваме и портфолиото на поръчките за нашите пазари”, допълни той.

Българската фондова борса използва търговската инфраструктура на Deutsche Börse от 2008 г. насам.
„За клиентите Т7 означава ниска латентност и висока гъвкавост“, подчерта Стефан Шванд, ръководител направление „Дигитализация и платформи” в Deutsche Börse. „Този факт е доказан от броя на операторите на финансови, деривативни и енергийни пазари, които използват нашата търговска архитектура”, добавя той.

Малтийската фондова борса въведе Т7 през март тази година. Няколко други борси в Европа и в света също внедриха търговската инфраструктура на Deutsche Börse. В допълнение към борсата Eurex, борсата във Франкфурт и Европейската енергийна борса (EEX) също разчитат на T7.

Борсите във Виена и Шанхайската са базирани на технологии, разработени от Deutsche Börse. Борсите в Будапеща, Любляна, Прага, Валета и Загреб използват инфраструктурата на DBAG от години.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: фондова борса | БФБ | борсова търговия | нова платформа | T7

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини