БНБ определи таксите за справки в Кредитния регистър

Централната банка вдига цените за проверки в Регистъра на банковите сметки и сейфове

Снимка: Economic.bg/Архив
Българската народна банка (БНБ) определи стойността на таксите, които всеки трябва да заплати, за да направи справка в Централния кредитен регистър (ЦКР) и в Регистъра на банковите сметки и сейфове (РБСС). Новите цени за физическите лица влизат в сила от 5 юни, съобщиха от централната банка.

Информацията от двата регистъра може да се получава както на хартиен носител, така и по електронен път. Като вторият е двойно по-евтин, но той изисква удостоверение за квалифициран електронен подпис, издадено от регистриран доставчик на удостоверителни услуги по реда на Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги.

Таксите за Кредитния регистър остават без промяна от сега действащите. За справка от РБСС обаче ще се плаща повече, като БНБ мотивира решението си с увеличените разходи по разработване на нови функционалности в системата на регистъра, свързани със законови изисквания.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: банкови сметки | Кредитен регистър | такси за справки | Регистър на банковите сметки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини