Boeing инвестира $20 млн. във Virgin Galactic

Самолетният производител ще има миноритарен дял

Снимка: Virgin Galactic
20:20 08.10.2019
Инвестиционното поделение на Boeing HorizonX обяви днес, че ще инвестира 20 милиона долара в космическата компания на сър Ричард Брансън Virgin Galactic, като двете компании се надяват на напредък на технологиите, така че един ден да е възможно придвижването с хиперзвуков самолет.

Инвестицията от аерокосмическия гигант идва в момент, когато Virgin Galactic се подготвя да се превърне в първата публична компания за космически полети за хора. 

Virgin Galactic планира да се листне на фондовата борса в Ню Йорк преди края на годината чрез сливане, обявено през юли със Social Capital Hedosophia (SCH), дружество със специална цел, създадено от фонда за рисков капитал Chamath Palihapitiya.

След като компанията стане публична, Boeing ще има миноритарен дял във Virgin Galactic, тъй като инвестицията е в замяна на нови акции на компанията. След като сливането приключи, Virgin Galactic ще получи оценка от 1,5 милиарда долара, като SCH ще запази 49% дял.

Virgin Galactic заяви през юли, че е готова да изпрати в космоса първите си клиенти през следващата година. Компанията има списък от 603 клиенти към края на юни. Освен това, тъй като двата й най-скорошни тестови полета достигнаха края на космоса, Virgin Galactic казва, че е получила интерес от над 3000 нови потенциални клиенти.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Boeing | Ричард Брансън | Virgin Galactic | космически полети

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини