Борисов: Дори и да нямаме завод на Volkswagen, направихме си огромна реклама

Премиерът е категоричен, че в страната ще има завод за автомобили

С добрата работа на правителството и на отделните министри, ние си направихме огромна реклама в света. Най-големият концерн в Европа се колебае месеци наред за завод. Това заяви пред български медии премиерът Бойко Борисов, който е в Туркменистан за участие в Първия каспийски икономически форум, информира NOVA. 

"Ние сме останали от всички други – хървати, сърби, румънци и продължава спорът в Германия къде е по-добрата дестинация“, допълни той.

"Дори и да не стане заводът на Volkswagen у нас, въпреки че аз съм оптимист, направихме си голяма реклама. Гарантирам ви, че завод за автомобили ще имаме, интересът е голям", заяви Борисов. "250 завода за авточасти има в България и то на големи западни компании", отбеляза премиерът.

"Спазвайки всички правила на Европейския съюз, ние предлагаме по-добри бизнес условия. Всичко е в рамките на играта. Ние никога не сме си позволявали да уронваме престижа на друга държава. Турция спазва желязно ангажимента си за мигрантите. Аз докато съм премиер ние ще имаме приятелски, добросъседски отношение с всички съседи", каза още Борисов.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | завод | Volkswagen | автомобилиТурция

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини