Борисов иска да вдигне доходите с поне 10% догодина

Работодателите вече разбират, че ако не повишават доходите, ще им избягат работниците, добави премиерът

Представители на правителството се надяват на вдигане на заплатите през 2020 г. Това стана ясно по време на X-тият юбилеен конгрес на Конфедерация на труда “Подкрепа”. 

„Очакваме да се увеличат приходите от борбата с контрабандата, така че догодина да можем с още 10% да вдигнем доходите”, каза премиерът Бойко Борисов.

Той обясни, че очаква още приходи да дойдат от борбата с контрабандата на горива, след като днес бе представена система, която ще следи нон стоп процесите в сектора. „Очакваме и тук да се увеличат приходите, за можем догодина с още 10% гарантирано да вдигнем доходите, обясни премиерът. По думите му обаче това може да се случи само, ако има спокойствие и приходните агенции да събират пари, за да може да има какво да се разпределя.

„Имаме шанса и трябва да бъдем разумни и умни да продължим да повишаваме доходите, ръста на икономиката и инвестициите”, обясни той. По думите му ни трябва огромен работен потенциал и самите работодатели вече разбират, че ако не повишават доходите, ще им избягат работниците. 

„При сегашния дефицит на добре подготвени и квалифицирани кадри, вдигането на заплатите е неизбежно и пазарът го изисква”, допълни министърът на финансите Владислав Горанов.

Той добави, че е готов на дебат по всяка политика на правителството, за да се изчистят неразбрани моменти.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | заплати | работници | доходи | подкрепа

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини