Борисов: Национална стратегия за детето 2019-2030 няма

Възлагам на социалния министър Бисер Петков сутрин, обед и вечер да прави брифинг и да казва, че такава стратегия няма, каза премиерът

Снимка: Economic.bg
11:53 15.05.2019
Национална стратегия за детето 2019-2030 няма. Това каза премиерът Бойко Борисов предич началото на редовното правителствено заседание. 

Борисов нареди на социалния министър Бисер Петков да излиза всяка сутрин и да казва, че такава стратегия за детото няма.

"Във Facebook готвят и протести - "Не на стратегоята 2019-2030 г.". Това е стратегия, която я няма. Много ясно се разпоредих да се прави с абсолютно всички мнения и категорично да защитава детето", посочи министър-председателят, цитиран от "Фокус". 

По думите му хората трябва да са сигурни, че това са спекулации, че ще дойдат, ще им вземат детето и ще го дадат на някоя друга брачна двойка. "Целта на стратегията е да защити децата, които са попаднали в такива семейства", категоричен е Борисов. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Борисов | Национална стратегия за детето