Борисов: Посещението на папа Франциск е добра реклама за България

По думите му в лицето на папа Франциск имаме един голям приятел на България

Премиерът Бойко Борисов определи тридневното посещение на папа Франциск в страната ни като добра реклама за България. „Всички отразиха посланията му, призивите му за мир. Когато три дни папа обикаля в страната, среща се с представители на всички вероизповедания, това се е отразило добре", каза още българският министър-председател.

„В лицето на папа Франциск имаме един голям приятел на България", заяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии след като изпрати Негово Светейшество на летище „София".

Борисов коментира още, че България ясно различава хората, които бягаха от войните и тези, които нелегално искат да влязат в чужда държава. „Нашата история е такава, че и ние сме били мигранти и сме бягали от тези, които ни атакуват. Ние сме против тези, които нощно време, нарушавайки закона, се опитват нелегално да минават през границата, затова ние много стриктно пазим своята граница", каза още премиерът Борисов.

„Аз в Божиите работи не се бъркам. Господ Бог е назначил и Папата, и Патриарха", заяви българският министър-председател пред медиите и сподели, че с радост е видял как Светият Отец целува кръста на Патриарх Неофит.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | Бойко Борисов | реклама | папа Франциск

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини