Борисов търси на кого е дал субсидиите за районите без обществен транспорт

Той разпореди проверка на Транспортното министерство, къде са отишли 4 млн. лв. за нерентабилни автобусни линии

Премиерът Бойко Борисов разпореди да се направи проверка за селата, които остават без обществен транспорт заради намалена или липсваща субсидия. От Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията трябва да извършат проверка във връзка с отпускането на субсидии за превоз на пътници по нерентабилни автобусни линии в слабо населени планински и гранични райони в страната. 

Повод за проверката е информация в медиите през последните дни, че в районите на Странджа и Пернишко, малките населени места ще останат без обществен транспорт. Борисов се срещна с транспортния министър Росен Желязков и с председателя на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова .

“Повече пари сме дали, а има недоволни хора, това няма как да се случва“, заявява министър-председателят. По думите му са отпуснати 4 милиона лева повече за дотиране на линии, които са за малки населени места.  

Борисов поиска да се мисли в посока промяна на модела - за повече справедливост и отговорност, не само от държавата, а и от общините в субсидирането и компенсирането на обществените автобусни превози. 

Премиерът поиска и конкретни мерки срещу нерегламентирания сив сектор в транспорта.Председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова заяви, че от организацията са отворени към всички предложения на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за „изсветляването“ на бранша и подобряването на транспортните услуги.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: субсидии | проверка | автобуси | Борисов | Росен Желязков | нерентабилни линии

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини