Борисов: Заводите като този на „Биовет“ движат икономиката

Премиерът изтъкна, че е впечатлен, тъй като толкова мащабно предприятие е било направено само за година и половина

Снимка: Биовет
13:22 16.09.2019
Това е третият завод на „Биовет“, който откривам. Другите бяха в Разград и в Ботевград, сега и тук. Най-важното е, че тези заводи дават ръст на икономиката и създават работни места с добавена стойност. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти при откриването на инвестицията на стойност 300 млн. лв. От тях 200 млн. лв. са по Плана „Юнкер“.

„Откриваме нови работни места, те са над 200, като тук ще работят много висококвалифицирани специалисти в сферата на биотехнологията, химията, инженерството“, добави премиерът.

Премиерът изтъкна, че е впечатлен, тъй като толкова мащабно предприятие е било направено само за година и половина. Той предаде поздрави на собственика на фирмата Кирил Домусчиев от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Борисов съобщи, че ако не е имал здравословни проблеми, самият той е щял да присъства на откриването днес.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Биовет | нови работни места | пещера | нов завод

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини