Британската опозиция вече подкрепя оставане в ЕС

За пореден път лейбъристите призоваха за нов референдум относно Brexit

Снимка: БТА
16:47 09.07.2019
Британската опозиционна Лейбъристка партия за пореден път призова за втори референдум относно членството на Великобритания в ЕС. Този път обаче водената от Джереми Корбин партия заявява, че ще подкрепи оставане в Блока, тъй като иска да блокира напускане „без споразумение или с вредното споразумение на Консервативната партия”, пише BBC.

Корбин обаче не коментира какво би направил, ако бе спечелил последните парламентарни избори и контролираше как се осъществява излизането на Великобритания от ЕС.

Няколко старши членове от неговия екип искат той да заеме позиция в подкрепа на оставането в ЕС при всички случаи. В писмо до членовете Корбин обяснява: „Който и да стане следващият премиер, той трябва да има увереността да предложи своето споразумение или пък липсата на това за гласуване от обществеността. При тези обстоятелства искам да изясня, че Лейбъристката партия би подкрепила агитиращите срещу липсата на споразумение или пък договореното от Консервативната партия, което не защитава икономиката и работните места”.

Изявлението на Корбин идва след събрание на членовете в сянка на британския кабинет тази сутрин и среща с лидерите на търговските съюзи вчера.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Brexit | Брекзит | Лейбъристка партия | Джереми Корбин

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини