Британски милиардер купи най-скъпия пентхаус в Сингапур

По-рано той обяви, че мести централата на компанията си там

Джеймс Дайсън (вляво)
Джеймс Дайсън (вляво)
Снимка: Twitter профил Dyson
Британският милиардер Джеймс Дайсън, изобретател на прахосмукачката без торба, е купил най-скъпия пентхаус в Сингапур. Триетажният пентхаус - оценен на 100 млн. щ.д. (59 млн. паунда) - се намира на 62-ия-64-ти етаж, със собствен басейн, и се намира в сърцето на финансовия район на града-държава.

Дайсън, поддръжник на Brexit, обяви през януари, че премества централата си от Великобритания в Сингапур, за да бъде по-близо до най-бързо развиващите се пазари. Неговата едноименна фирма Dyson- която също прави пречистватели на въздуха и сешоари - планира да построи първата си електрическа кола в града-държава.

Пентхаусът Wallich Residence е разположен в най-високата сграда в Сингапур, построена от предприемаческата компания GuocoLand Ltd.

Официални документи, видяни от Ройтерс, показват, че Дайсън и съпругата му са станали собственици за 99 години на имота на 20 юни 2019 г. В документа обаче не се посочва цената, пише Business Times. Все пак обаче, според изданието, платената сума е над 54 млн. щ. долара, което е нов рекорд за пазара на имоти в Сунгапур.

"Като се има предвид решението за преместване на централата в Сингапур и нарастващия фокус на бизнеса на компанията в региона, разбира се, Джеймс Дайсън е закупил имот там”, каза говорител на Dyson, без да даде повече подробности за покупката.

72-годишният Дайсън стана един от най-известните британски предприемачи, създавайки компания за милиарди долари за прахосмукачки.

Сингапур е остров на стабилност, който привлича свръхбогатите хора от по-слабо развитите си съседи в Югоизточна Азия, както и мултимилионери от континентален Китай.

За да охлади пазара на недвижими имоти, правителството на Сингапур засили имотните ограничения през миналата година, след 9,1% годишно увеличение на цените на жилищата и достигането на рекордни пазарни стойности. Чужденците сега трябва да плащат такси над 20%, за да купят имот в града-държава по новите правила.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: апартамент | Сингапур | Dyson | Джеймс Дайсън | пентхаус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини