Британските депутати отхвърлиха категорично възможността за втори референдум за Brexit

Общо 334 депутати гласуваха против поправката, а само 85 я подкрепиха

Снимка: БТА

Британските депутати отхвърлиха днес поправка, призоваваща правителството да отложи Brexit и да организира втори референдум за членството на Обединеното кралство в ЕС. Общо 334 депутати гласуваха "против", а само 85 подкрепиха поправката.

Депутатите отхвърлиха и друго предложение само с 2 гласа разлика. То предвиждаше да се даде на парламента контролът върху дневния ред с цел намиране на мнозинство за алтернативен път към Brexit.

Днешното гласуване в Камарата на общините се състоя близо три години след референдума през юни 2016 г., на който британците гласуваха за напускане на ЕС и 15 дни преди датата 29 март, на която Великобритания теоретично трябва да излезе от ЕС.

Впоследствие британските депутати на заседанието си тази вечер гласуваха Великобритания да поиска отлагане на Brexit, но да не провежда втори референдум за членството в ЕС. Повече подробности прочетете тук.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: депутати | гласуване | Brexit | поправка | втори референдум

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини