Британският кабинет одобри ново, компромисно споразумение за Brexit

В него Мей е включила предложеното от лейбъристите временно оставане в Митническия съюз на ЕС

Снимка: БТА
Британският кабинет е одобрил новия план на Тереза Мей за законопроек за оттегляне от договора на ЕС, или т.нар. споразумение за излизане на Великобритания от ЕС. Министрите са одобрили и компромисите, предназначени да привлекат подкрепата на депутатите от лейбъристите.

Те включват идеята за временни митнически отношения до следващите общи избори и мерки за околната среда и правата на работниците.

Законопроектът ще бъде подложен на гласуване в парламента в началото на юни, а ако не успее, премиерът вероятно ще бъде подложена на силен натиск да подаде оставка.

Тя ще изнесе реч за последните събития в 16:00 часа британско време днес, съобщи BBC.

Досега британските депутати три пъти отхвърлиха споразумението за оттегляне, предлагано по-рано от Тереза Мей. Затова преди седмица тя започна серия от разговори с опозицията за намиране на компромисно споразумение, приемливо за техните депутати. Те обаче завършиха с провал миналата седмица.

Четвъртото гласуване по сделката е планирано за началото на юни, и ако и то завърши с неуспех за премиера Мей, е най-вероятно тя да се оттегли.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | ЕС | сделка | споразумение | Brexit | Тереза Мей

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини