Британският паунд достигна 27-месечно дъно заради несигурността около Brexit

Водещите индекси на Wall Street финишираха на червена територия в петък

Снимка: Pixabay

Петъчната търговска сесия затвърди колебливото представяне на американските фондови пазари, а водещите индекси на Wall Street финишираха на червена територия. В разгара на сезона за публикуване на финансовите отчети за второто тримесечие на годината, инвеститорите останаха разколебани от прогнозите на корпоративния фронт, както и от противоречивите сигнали на членове на ФЕД относно бъдещата парична политика на централната банка. Индустриалният индекс Dow Jones приключи търговия с понижение от 68 пункта, изтривайки преднина от над 100 точки. Широкият S&P500 и технологичният NASDAQ отписаха съответно 0.6% и 0.7%, завършвайки седмицата с най-слабо представяне от края на май насам. 

В индивидуален план книжата на Microsoft достигнаха рекорд, след като технологичният гигант надмина очакванията на анализаторите за печалбата и приходите си за тримесечието. Резултатите на компанията бяха стимулирани от повишаването с 39% на годишна база на приходите от бизнеса ѝ с облачни услуги. В крайна сметка обаче цената на акциите на Microsoft завърши сесията с ръст от едва 0.15%. Европейските индекси завършиха седмицата с умерени повишения. Немският DAX се повиши с 0.26%, следван от британския FTSE100 с ръст от 0.21% и френския САС с минималните 0.03%. На стоковите пазари цената на петрола беше динамична, след като ирански държавни медии съобщиха, че Революционните гвардейци са задържали плаващ под британски флаг петролен танкер в Ормузкия проток. Новината беше възприета от трейдърите като поредна ескалация на напрежението в региона. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент, добиван в Северно море, поскъпнаха с 66 цента до 62,59 долара за барел. Контрактите върху американския лек суров петрол WTI прибавиха 33 цента към стойността си до 55,63 долара за барел, но въпреки това завършиха най-лошата си седмица от май насам заради по-слабото търсене и по-големите излишъци.


Акценти днес:

J&J Snack Foods Corp – Седмична

Американската компания за сладки изделия показва, че не се влияе силно от цикличността на фондовите пазари. От 2016 година насам акцията на JJSF се движи в устойчив възходящ тренд с краткосрочни периоди на корекции. Последните седмични свещи показват липса на сериозен инвеститорски интерес, което е възможно да доведе и до леко понижение на цената. Диапазонът между 150-160 долара е удачен за покупка на акцията за инвеститори с дългосрочен инвестиционен хоризонт.

GBP/USD – Дневна  

Несигурността около Брекзит и наследника на поста на Тереза Мей понижиха британския паунд до близо 27-месечно дъно. За момента подкрепата при цена 1.24 ограничава понижението, въпреки че рискът за ново поевтиняване продължава да съществува. Очакваме кратък период на консолидация преди следващата вълна на силно движение. Неуспех за формиране на връх над ниво 1.27 ще остави низходящия тренд в сила. 

Natural Gas – Дневна 

С движението си през последните месеци природният газ формира низходящ трендови канал, който може да се използва за краткосрочни сделки. След последния неуспешен пробив на 50-дневната подвижна средна, цената бележи значително понижение. През новата седмица очакваме разпродажбите да продължат, като вход в къса позиция ще бъде оправдан. Краткосрочната цел е достигане до ниво 2.00.

Nikkei – Дневна 

Абстрахирайки се от фалшивия пробив в началото на юни, японският индекс продължава хоризонталното си движение, подкрепено при психологическата граница от 21 000 пункта. След последното отскачане, Nikkei достига до 50-дневната си подвижна средна, около която очакваме реакция от пазара. Успешен пробив ще приемем като сигнал за покупка с потенциал за бързо поскъпване и достигане до нов локален връх. Източник: ЕЛАНА ТрейдингАко сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: петрол | акции | пазари | паунд | Фед | валути | Brexit | Dow Jones | SP500

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини