Burger King вече няма да раздава играчки с детските си менюта

Клиентите на McDonald's ще могат да избират между пластмасова играчка и плод

Снимка: Burger King
10:23 19.09.2019
Burger King вече няма да раздава пластмасови играчки заедно с детските си менюта на фона на натиска за намаляване на пластмасовите отпадъци.

Веригата на ресторантите за бързо хранене също насърчава клиентите да върнат стари рекламни пластмасови играчки, които планира да се разтопи, за да направи други артикули.

Този ход идва, след като две деца от Хемпшир подадоха петиция до гиганта за бързо хранене и неговия конкурент McDonald's да спрат да раздават безплатни пластмасови играчки, съобщава Би Би Си.

McDonald's заяви, че клиентите му ще могат да избират между играчка и плод.

Петицията, организирана от Ела и Кейтлин Макюън, съответно на 9 и 7 години, призовава компаниите да „мислят за околната среда и да спрат да дават пластмасови играчки към храната на децата“ и вече има повече от половин милион подписали.

Само часове преди Burger King да обяви промяната в политиката си, конкурентната верига McDonald's заяви, че няма планове да се откаже от играчките си.

Вместо това клиентите ще получат възможността да заменят играчката за саше с плодове, ако желаят.

McDonald's  също планира тестово от началото на следващата година да даде възможност на родителите да избират между книга или играчка.

Burger King заяви, че иска да предприеме "значителни действия" за решаване на проблема с пластмасовите отпадъци.

Веригата за бързо хранене ще предоставя кошчета в ресторантите си, за да събира стари играчки. Според компанията този ход ще пести 320 тона пластмаса годишно.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: играчки | McDonalds | кампания | Burger King | пластмаса

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини