Бюджетният дефицит на САЩ достигна нов месечен рекорд

Снимка: Pixabay
17:50 23.03.2019
САЩ отбелязаха най-големия си месечен бюджетен дефицит през миналия месец. Бюджетният дефицит се е увеличил до 234 млрд. долара през февруари, в сравнение с месечния недостиг от 215.2 млрд. долара година по-рано.

Тази разлика превишава предишния месечен рекорд от 231.7 млрд. долара, който бе отчетен преди седем години, пише Bloomberg.

Бюджетният дефицит от миналия месец помогна за увеличаване на дефицита за първите пет месеца на фискалната година до 544.2 млрд. долара, което с 39% повече от същия период на 2018 г., тъй като федералните разходи се увеличават, а приходите остават същите.

Бюджетният доклад за този месец бе забавен с една седмица поради 35-дневното частично закриване на правителството, което приключи през януари.

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл предупреди по-рано тази седмица, че "дефицитите са от значение", заявявайки, че фискалната позиция на страната трябва да бъде разгледана.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | рекорд | бюджетен дефицит

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини