Каталуния забранява пушенето в автомобили и на стадиони

Очаква се забраната да влезе в сила през 2020 г.

Снимка: Pixabay
Правителството на испанската провинция Каталуния планира да забрани пушенето в частни автомобили, на спортни стадиони и на автобусни спирки. Очаква се забраната да влезе в сила от следващата година, съобщават местни медии. 

Нововъведенията ще засегнат не само обикновените цигари, но и електронните цигари, както и други средства за пушене. Затягането на правилата идва след рязкото нарастване на броя на пушачите в Каталуния, който през 2018 г. е нараснал с 25,6%.

Испания не е първата държава в Европа, която затяга правилата. Забрана за пушене в автомобили, в които се возят деца под 18 години, вече е в сила във Великобритания, Италия, Гърция, Кипър, Ирландия, където глобите за нарушенията са съответно 50 паунда, от 250 до 2500 евро, до 1500 евро, 85 евро и 100 евро. 

В Париж наскоро влезе в сила забрана за пушене в 52 обществени парка и градини. Нарушителите във френската столица ще бъдат глобявани по 38 евро. 


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Испания | автомобили | забрана | пушене | Каталуния | стадиони

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини