CEZ: „Еврохолд“ е предлагал финансова подкрепа за „Инерком“

Чешкото дружество твърди, че холдингът не е възнамерявал да влиза директно като партньор на Гинка Върбакова

Асен Христов, председател на Надзорния съвет на "Еврохолд България"
Асен Христов, председател на Надзорния съвет на "Еврохолд България"
Снимка: Economic.bg/Архив
15:49 10.07.2019
Публичният холдинг „Еврохолд България“ е предлагал финансова подкрепа за малката фирма „Инерком България“ на Гинка Върбакова, когато през миналата година тя искаше да купи ЧЕЗ. Това е казала за БНР говорителят на чешката компания Алис Хоракова, като е уточнила, че става въпрос за финансиране, а не за съвместна покупка, както беше обявено от Чешката пиратска партия по-рано тази седмица.

„Когато „Инерком“ се опитваше да намери финансови партньори сред банките и инвестиционните фондове, „Еврохолд“ беше един от потенциалните партньори. До сделка между "Инерком" и "Еврохолд" никога не се стигна“, обяснява Хоракова.

От „Еврохолд“ потвърдиха, че са водили разговори, но до сделка не се е стигнало.

Партията, която на последните местни избори спечели най-много гласове в Чехия, публикува стенограмата от срещата си с ръководството на CEZ. От чешката компания са казали за „Капитал“, че тази стенограма не е одобрена от тях и съдържа очевидни грешки и неточности, вероятно защото водещият бележките не е разбирал в детайли дискутираните теми и не е задавал никакви въпроси. „Частта за подкрепата на „Еврохолд“ е една от тези неточности. „Еврохолд“ е бил разглеждан от „Инерком“ като един от възможните финансови партньори по-нататък в процедурата, но сделката между CEZ и „Инерком“ не се състоя“, са казало от CEZ.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЧЕЗ | Еврохолд | Инерком | продажба на ЧЕЗ | Асен Христов | покупка на ЧЕЗ

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини