CEZ прекрати договора с "Инерком" за продажбата на българските си активи

Продължават преговорите с индийската Inida Power и българската "Еврохолд"

Снимка: Economic.bg

CEZ прекрати договора за продажбата на българските си активи с компанията на Гинка Върбакова – българската „Инерком“. Това заяви говорителката на компанията Алис Хоракова днес. Компаниите подписаха договора миналата година. 

Според Хоракова причината за тази стъпка са действията на българската държава, която с незаконното си поведение осуетява изпълнението на сделката. "Преговорите за продажбата на активите продължават", каза говорителката, имайки предвид преговорите с индийската Inida Power и българската "Еврохолд".

Припомняме, че през февруари 2018 г. CEZ подписа договор с "Инерком" за приблизително 320 млн. евро за продажба на фирмата, която предоставя електричество на повече от 3 млн. българи, заедно с други активи в България. 

През юли КЗК блокира сделката и "Инерком" подаде жалба, която бе отхвърлена от Административния съд в София. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЧЕЗ | КЗК | сделка | Инерком | Гинка Върбакова

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини