Cisco иска да купи фирма за оптични системи срещу $2.6 млрд.

Това е поредното придобиване, към което компанията се насочва в последните месеци

Cisco планира да придобие Acacia Communications, компания за оптични системи, в сделка за 2.6 млрд. долара, съобщиха в съвместно изявление двете компании. Това оценява акциите на фирмата на 27 долара за брой, което е премия от около 46% спрямо цената на затваряне от вчера.

След обявяването на намерението стойността на книжата се покачи с 38% в рамките на предварителната търговия, вдигайки капитализацията на фирмата с над 700 млн. долара до 2 млрд. долара.

В същото време акциите на Cisco се понижиха с 1%.

Придобиването ще подобри портфолиото за оптични системи на Cisco, казват от компанията. Acacia е мрежова компания, която вече е доставчик на Cisco.

Очаква се сделката да приключи през втората половина на финансовата 2020 г., според съобщението. Служителите на Acacia ще станат част от бизнеса с оптични системи и оптики на Cisco.

С тази сделка придобиванията на технологичния гигант нарастват. Миналата година през август Cisco обяви плановете си да придобие фирмата за киберсигурност Duo Security за 2.35 млрд. долара в брой и акции. През декември Cisco обяви, че планира да придобие компанията за полупроводници Luxtera за 660 млн. долара в брой и привлечен капитал.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: сделка | Cisco | придобиване | Acacia Communications

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини