Coca-Cola откри център за финансови услуги във Варна

В момента цялостният принос на системата на Coca-Cola в България представлява 0.6% от брутния вътрешен продукт

Бутилиращата компания на Coca-Cola за Западна Европа откри новия си център за финансови услуги във Варна. Плановете на дружеството са да разкрие допълнителни 90 работни места, които ще се добавят към съществуващите в момента около 800 позиции. Служителите ще извършват широк спектър от финансови услуги.

Това събитие представлява част от разширяването на вече съществуващия офис на Coca-Cola European Partners в София, който отвори врати през 2013 г.

„Изключително сме щастливи да открием нашия втори офис в България, намиращ се в красивия град Варна. Вярваме, че морската столица ще ни предостави превъзходен набор от млади професионалисти с добри езикови познания и умения в сферата на финансите. Бяхме впечатлени от ентусиазма и способностите, които кандидатите демонстрираха по време на проведените интервюта”, сподели Тамзин Хобороу, вицепрезидент на „Споделени финансови услуги“ в компанията.

На събитието присъства и кметът на Варна Иван Портних благодари на компанията, че е избрала морската ни столица и е оценила потенциала на града и нейния най-важен капитал - младите и образовани хора, „които са бъдещето и залога за развитие на града ни“.

Coca-Cola European Partners (CCEP) бутилира едноименната напитка за 13 страни в Западна Европа, но не и у нас. За България и региона работи Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC). Американският конгломерат Coca-Cola Company и по-горе посочените бутилиращи дружества представляват 40% от работните места в индустрията с безалкохолни напитки в България, стана ясно по време на събитието днес.

В момента цялостният принос на Системата на Coca-Cola в България представлява 0.6% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната. Системата поддържа общо 19 800 работни места, или 0.7% от трудовия пазар в държавата (без да се брои новооткритият офис във Варна). Всеки 1 похарчен лев за напитка от портфолиото на Coca-Cola донася приход от 0.64 лв. Системата на Coca-Cola в България е платила преки и косвени данъци на стойност от 236 млн. лв. за 2017 г. Тази сума се равнява на 2% от данъчните приходи на България и също така – на годишните разходи по образованието на 87 700 ученици, изчислиха от компанията.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Кока-Кола |

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини