Приходите на Coca-Cola в България се увеличават през 2018 г.

В цял свят Coca-Cola е пуснала над 30 нови продукта през мината година

Снимка: Pixabay

Приходите на Coca-Cola в България нарастват до 524 млн. лв. през 2018 г. През 2017 г. те бяха 381 млн. лв., обявиха от дружеството днес, представяйки Доклад за устойчиво развитие на компанията.

Увеличават се и работните места, които компанията създава в страната ни. През 2018 г. са наети 543 души, а общо служителите са около 2300. „Миналата година Coca-Cola е изплатила 102 млн. лв. под формата на заплати и 10 млн. лв. за осигуровки”, каза изпълнителният директор на компанията Юрг Буркхалтер.

В цял свят Coca-Cola е пуснала над 30 нови продукта през мината година. В доклада дружеството обръща внимание и на жените, като отбелязва, че 47% са дамите на средно управленско ниво в страната ни.

С грижа за околната среда световният бранд не спира да развива зелените си практики и идеи у нас. "Кока-Кола" рециклира 95% от генерираните от производството им отпадъци, всяка стъклена бутилка „живее” 4-5 години и се използва средно 2.7 пъти годишно. За 7 години компанията е намалила разхода на вода за производство на 1 литър безалкохолна напитка с 5% и така са спестени общо 29 млн. литра вода.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: приходи | Coca Cola | Кока-Кола | доклад за устойчиво развитие

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини