Coinbase пуска своята дебитна карта за криптовалути в 6 страни в Европа

Картата идва с мобилно приложение и се синхронизира директно с Coinbase профилите на потребителите

Снимка: Coinbase
11:04 12.06.2019
Борсата за цифрови валути Coinbase обяви днес, че дебитната й карта Visa ще бъде пусната в още шест европейски страни, след като дебютира в САЩ през април. Картата позволява на потребителите с Coinbase акаунти да харчат криптовалутите си като bitcoin, ethereum  и litecoin в магазините и онлайн във всеки търговец, който приема Visa.

Главният изпълнителен директор на Coinbase U.K. Зийшан Фероз заяви пред CNBC, че целта на картата е да направи плащанията с цифрови валути безпроблемни като плащането с пари в брой.

"Можете да си купите хранителни стоки с bitcoin и след това кафе с litecoin", каза той.

От днес Coinbase Card е достъпна в Испания, Германия, Франция, Италия, Ирландия и Холандия. 

Фероз заяви, че картата е „изключително добре възприемана” след старта в САЩ в средата на април. Той не разкри конкретни цифри, но каза, че компанията вече е издала първите 1000 карти, които потребителите са получили безплатно.

Картата идва с мобилно приложение и се синхронизира директно с Coinbase профилите на потребителите. Тя е налична и като физическа безконтактна карта, която може да се използва за теглене на пари в брой от банкомати.

Потребителите могат да решат коя криптовалута биха искали да използват за извършване на плащане в мобилното приложение. Вместо да плаща на търговците на дребно директно с крипто, Coinbase начислява на потребителите такса за конвертиране на пари в цифрова валута.

Стартиращите фирми, банките и технологичните компании все повече се опитват да направят криптоплащанията и търговията по-достъпни. Съперникът на Coinbase Binance, една от най-големите световни борси за криптовалута, си партнира с финската фирма Simplex, за да предложи плащане с дебитни и кредитни карти с криптовалути.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Visa | дебитна карта | Bitcoin | криптовалути | Ethereum | цифрови валути | Litecoin | Coinbase | боса

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини