Диана Ковачева е новият омбудсман

Тя поема поста до избора на нов общетсвен защитник

Снимка: УНСС
12:07 05.09.2019
Диана Ковачева положи клетва като омбудсман пред Народното събрание.

Ковачева е заместник-омбудсман от началото на 2016 г. и по закон след предсрочно прекратените правомощия на досегашния омбудсман Мая Манолова, тя поема поста до избора на нов национален обществен защитник.

На 3 септември Мая Манолова подаде оставка като омбудсман и ден по-късно обяви, че влиза в надпреварата за кмет на София.

"Положих клетвата със съзнанието за голямата отговорност, която поемам, и за важното значение на правозащитната функция на институцията на омбудсмана", заяви Диана Ковачева.

"+Ангажирам се с това моя основна грижа да бъдат правата и свободите на гражданите, както и задълженията срещу нарушения и неправомерни посегателства върху техните права", каза новият омбудсман. Тя отбеляза, че дневният ред на институцията на омбудсмана, както и досега, ще се определя от хората и от техните проблеми.

Както и досега, разчитам на сътрудничеството на всички институции, включително и на Народното събрание и на народните представители, посочи Диана Ковачева. Залагам на приемствеността, стъпвам на постиженията на трима силни омбудсмани, залагам на активността, на добронамереността и на безпристрастността, със съзнанието, че омбудсманът е винаги на страната на гражданите, заяви тя.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: омбудсман | клетва | Мая Манолова | НС | Диана Ковачева

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини