До края на седмицата отново ще има месечни винетки за автобуси и камиони

Тя спря заради въвеждането на тол системата, която обаче бе отложена

Продажбата на месечни винетки за автобуси и камиони ще бъде възстановена до края на седмицата. Това съобщи Олег Асенов от Националното тол управление. Спирането на продажбата бе разписано в закон от 16 юли, тъй като от 16 август трябваше да стартира тол системата.

Тя обаче беше отложена за март 2020 г., но срокът за продажба не беше променен. Така се наложи депутатите спешно да гласуват промяна в Закона за пътищата, за да бъде пусната отново в продажба месечна винетка.

За проблема вече сигнализираха превозвачи, които съобщиха, че седмичните винетки, които са на разположение, им излизат много скъпо и може да се стигне до фалити, ако не бъдат взети спешни мерки.

"В момента временно е преустановена продажбата на месечни винетки до публикуване на промените, които миналата седмица минаха на второ четене в парламентарна зала. В деня, в който законът се обнародва в държавен вестник, ние сме готови технически отново да бъде възстановена продажбата на винетки. Голяма част от нашите потребители, запознавайки се със Закона, реагираха адекватно, и в последните дни преди спирането на винетките се наблюдаваше засилено търсене на месечни винетки, така че част от превозвачите очевидно планират дейността си", каза Асенов пред БНТ.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: продажба | автобуси | камиони | тол система | месечни винетки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини